Het Wetboek van vennootschappen en zijn uitvoeringsbesluit

(boek nr. 14 in de Reeks Vennootschaps- en Financieel Recht)

JR 14

 

 

 

Auteurs : K. Geens, F. Hellemans, F. Jenné, J.-P. Maes, Y. Stempnierwsky, M. Wauters, L. Weyts en M. Wyckaert
Pagina's : 498
Prijs : 34,50 EUR (incl. BTW) 
(20 % korting voor abonnees op deze reeks)
ISBN-nummer : 90-6738-148-9
Jaar van uitgave : 2002


Ook digitaal beschikbaar via Jurisquare. Voor info en voorwaarden klik hier.


Bekijk hier de volledige inhoudstafel


Op 6 februari 2001 zijn het nieuwe “Wetboek van vennootschappen” en het bijhorende “uitvoeringsbesluit” in werking getreden. Uitgerekend op diezelfde dag organiseerde het Jan Ronse Instituut voor Vennootschapsrecht van de KU Leuven een colloquium over deze codificatie. De referaten van dit colloquium zijn gebundeld in de publicatie “Het Wetboek van vennootschappen en zijn uitvoeringsbesluit”.

Dit verslagboek helpt de lezer zijn weg te vinden in het meer dan 800 artikelen tellende Wetboek van vennootschappen. De toelichting bij de structuur leert dat het Wetboek logisch is opgebouwd en voor elke vennootschapsvorm een eigen draaiboek heeft uitgeschreven.

Het unieke aan dit verslagboek is zijn artikelsgewijze commentaar bij het Wetboek van vennootschappen : elk artikel van het Wetboek wordt weergegeven en becommentarieerd. Er wordt ook wordt uitgebreid aandacht besteed aan de jaarrekening. Het jaarrekeningenrecht maakt sinds de codificatie immers integraal deel uit van het vennootschapsrecht.